Astăzi ne confruntăm cu tot mai multe probleme legate de mediul înconjurător. Iar pentru a le observa, nu trebuie să mergi prea departe de locuința ta. O plimbare în parc sau o ieșire cu prietenii prin pădure sunt suficiente pentru a vedea cauzele consumului în masă și lipsei unor politici adecvate de reciclare.
Din păcate, există o singură planetă care ne permite să supraviețuim, așadar, trebuie să o protejăm. Cu toții, împreună. De aceea, din ce în ce mai multe companii se concentrează în ultima vreme nu doar pe obținerea de profit, dar și pe dezvoltarea durabilă. Aceasta urmărește satisfacerea nevoilor prezentului, fără a compromite posibilitatea generațiilor viitoare de a-și satisface propriile nevoi. Aceste companii ecologice sunt afaceri responsabile, iar HARPAI este una dintre ele.
Lista noastră include mărci românești ecologice, adică acele mărci care fac afaceri diferit, însă le unește un scop comun: interesul pentru mediul înconjurător.
Afacerile noastre preferate care combat problemele legate de mediul înconjurător sunt:
- Woolver – este un producător de haine sustenabile pentru copii. El reprezintă povestea unei familii care și-a transformat pasiunea într-o linie vestimentară eco-friendly, sustenabilă și durabilă.
Woolover propune o reîntoarcere la un stil vestimentar minimalist; un stil în care fiecare dintre noi ne definim hainele, nu ele pe noi. Misiunea lor este de a crea haine care pot fi purtate oricând, oriunde, fără a face rabat de la stil sau calitate.
- HARPAI – este primul producător de paie de băut din hârtie din România.
Paiul de plastic de unică folosință este unul din cele 10 lucruri cele mai des găsite pe plaje. Mai exact, mii de pești mor, zilnic, din cauza paielor de unică folosință care ajung în apele mărilor și oceanelor. Așadar, este în putința fiecăruia dintre noi să ne schimbăm obiceiurile și să alegem alternative ecologice, cât mai puțin dăunătoare pentru mediul înconjurător.
O astfel de alternativă este și HARPAI – care pune la dispoziția industriei HoReCa paie de băut de hârtie. Fiind 100% biodegradabile și compostabile, paiele de băut reușesc să lupte pentru a combate principalele problemele legate de mediul înconjurător. Cu siguranță paiele din hârtie nu vor ajunge în mări și oceane unde să rămână sute de ani, ci se vor transforma în compost și într-un final vor dispărea. Mai multe detalii despre produsele HARPAI, poți vedea aici: (+hyperlink către magazinul harpai).
3. Biodeck – este producător de ambalaje biodegradabile și a fost fondat din dorința de a oferi publicului din România o alternativă sustenabilă la ambalajele din plastic de unică folosință.
Farfuriile, tacâmurile sau paharele pe care aceștia le produc au la baza procesului de producție plante, adică resurse rapid regenerabile, cum ar fi amidonul de porumb sau trestia de zahăr.
- EXONIA – fabrica ambalajelor reciclabile oferă idei și soluții pentru ambalaj de calitate.
În concluzie, considerăm că a deveni verde este mai mult decât o tendință populară, este o responsabilitate a tuturor. După cum vezi, mărci din diferite domenii de activitate și de diferite dimensiuni încearcă să treacă la o dezvoltare durabilă, care să protejeze mediul înconjurător. Asta pentru că un brand un brand de succes nu este doar cel care obține profit, ci acela care ajută și la protejarea planetei.
Dacă vrei să te numeri și tu printre promotorii binelui, alege paiele care să te reprezinte cât mai bine de pe www.harpai.ro sau contactează-ne pe [email protected] pentru o ofertă personalizată.